Om oss

Jag heter Sabine Åström, är dotter till Inger Åström och jag har idag två kelpies och en golden. Mitt hundintresse började när jag var 14 och vi skaffade vår första golden retriever, Nellie från kennel Dreamstorm’s. Med Nellie, Dreamstorm’s Summer Breeze testade jag på olika hundsporter, gick kurser och började tävla med hundar. Jag hade turen att ha en väldigt stöttande uppfödare som lärde mig mycket inom hund och alltid fanns där som stöd. Nellie väckte även mitt intresse för jakt och apporteringsträning med retriever. Därefter flyttade LP 1 LP2 HTM1 GoldenOne Star Light ”Totte” till oss och vi tävlade främst i lydnad där vi bland annat tog U-SM guld samt i freestyle där vi vann två U-SM guld, men vi tävlade även även i rallylydnad och heelwork to Music, han var tänkt att bli utställningshund men de planerna fick vi lägga på hyllan då han blev krypt.

2011 var första året jag tävlade i landslaget i freestyle med Wilma. Vi kom med även 2012 men tyvärr satte en skada hinder för resan till VM. 2013 blev jag och Iver uttagna till landslaget i HTM. Vi vann SM i heelwork to Music 2013. Tävlat en del lydnad och rallydydnad med olika hundar genom åren.

Jag är utbildad domare inom freestyle och Heelwork to music samt utbildad instruktör inom allmänlydnad (utbildad av SSRK) samt freestyle (utbildad av Stardogs). Jag har förutom ovanstående utbildningar gått bland annat flertalet jaktkurser, deltagit på goldenklubbens årliga goldenläger, brukslydnadskurser, gått viltspårskurs, tävlingslydnadskurser, personspårkurser, agilitykurser, hundpilatrskurs, valpkurser mm. Även varit på flertalet föreläsningar om allt från att prestera på tävlingsbanan, tävlingslydnad till exteriörkurser samt hundars mentalitet. Jag har gått SKK’s uppfödarutbildning samt blivit godkänd på den.

Mitt fokus både när jag tränar och tävlar med hund är att ha en bra känsla. Detta är något jag lärde mig redan med Nellie som älskade att jobba men inte alltid tyckte utställning var så intressant. Viktigt för mig är även att hundarna får vara en del av vardagen och leva ett normalt familjeliv.

Inger Åström. Text kommer